Ladestasjoner og kontakttyper

De mest brukte kontaktene

Type 1type1yazaki

Dette er en av flere ladekontakter dedikert for elbil, basert på den internasjonale standarden IEC 62196. Tar seg helt greit av lading med vekselstrøm (AC) også ved ladeeffekt opptil 19 kW, samt at det er signalpinner for kommunikasjon mellom bil og ladepunkt.

Denne blir ikke blir så vanlig på ladestasjonene. Derimot er det den vi har på mange av de nyere elbilene som har kommet på markedet. Altså plugg på ladekabelen og ladeinntaket i elbilen. Denne brukes på de fleste japanske og koreanske elbilene.

Type 2type2mennekes

Også en dedikert elbilkontakt etter samme standard som Type 1. Inspirert av industrikontakten 60309 nevnt ovenfor. Men med signalpinner for kommunikasjon, økt sikkerhet ved elbillading og forbedra brukervennlighet. Type 2 er for vekselstrøm (AC) med ladeeffekt helt opptil 43 kW (såkalt hurtiglading).

Det virker som denne kontakttypen er den som vil komme på mange ladestasjoner framover. Derfor kaller vi den for «den nye elbilkontakten». Denne brukes på de fleste europeiske elbilene.

For mer informasjon om kontakttyper se linken under:

http://ladestasjoner.no/ladehjelpen/teknologi/26-kontakttyper

Hjemmelader

hcharger3_lr.jpg_4_1Bentzen Elektro har  bygd opp kunnskap og erfaring rundt elbil. Vi har selv tre elbiler (pr dags dato er to i bruk og en i bestilling). Det er viktig at installasjon av alle ladepunker gjøres korrekt og i henhold til forskrifter. Vi har derfor valgt å følge normen NEK 400-2014 i alle våre elbil installajoner. Installasjon av hjemmeladere må også meldes til netteier. Dette er for å passe på balansen i elnettet.

Last ned brosjyren for å se alle de forskjellige ladepunktene som finnes:

GARO Ladestasjoner for elbil 2015

 

Del med andre!