ENØK tiltak for bolig – styr energien

Energisparing behøver ikke nødvendigvis være komplisert. Med enkle og billige styringssystemer kan du bruke elektrisiteten der du trenger den når du trenger den.

Det er få av oss som synes det er naturlig å forlate huset med vannet i springen på full guffe. Når det gjelder energi derimot, er det nettopp det som i mange tilfeller skjer. Svært mye energi brukes når vi ikke er hjemme. Energi brukt til oppvarming og belysning står for over halvparten av energiutgiftene i en gjennomsnittlig norsk husstand. Dette forbruket er lett å styre og regulere slik at du raskt redusere utgiftene – penger rett i lommeboka.

Energi når du trenger den

Du kan enkelt regulere lys og varme fra godstolen, eller sette på automatisk regulering når du er på jobb, ferie eller når du sover. I tillegg til redusert strømregning vil du også oppnå andre fordeler, som bedre inneklima og økt komfort i tillegg til en positiv miljø- og klimaeffekt. Elektrisk oppvarming er svært god i kombinasjon med et styringssystem fordi den er rask å styre og enkel å regulere.

Enova gir 20% investeringsstøtte (maksimalt 4000 kroner) til styringssystemer. Dette gjør det enda mer lønnsomt å skaffe seg et styringssystem. Kontakt din elektriker og hør hvordan han kan bidra til å redusere strømregningen.

Nyttige linker

ABB SmartBolig
ENØK tips fra ELKO

Del med andre!